Grensoverschrijdend denken en reizen

Wie regelmatig binnen Europa reist weet dat het openbaar vervoer niet de handigste manier is om van A naar B te komen. Even naar Milaan? Dan pak je al snel het vliegtuig. Weekendje Harz? Dan is de auto toch wel handiger. Laat staan dat je van Wenen naar Parijs wilt reizen… Behalve natuurlijk als je aan het interrailen bent, maar ja, dan heb je de tijd!

Toch is het vele malen beter voor het milieu om met de trein naar Milaan te reizen en zijn er prima busverbindingen in de Harz. En hoe romantisch moet het zijn om het landschap tussen Wenen en Parijs door het treinraampje aan je voorbij te zien trekken. Punt is: het openbaar vervoer in Europa is ingewikkeld, sluit niet op elkaar aan en de informatie is moeilijk te vinden.welke rol neem jij in bij Train2EU

Nu is dat natuurlijk niet 1,2,3 verholpen, maar niets doen is ook geen optie, bedachten de oprichters van Train2EU. een virtuele internationale spoorwegmaatschappij. Stichting Natuur en Milieu en de Jonge Veranderaars – een club jonge professionals in het ov – denken in kansen voor grensoverschrijdend reizen.

Train2EU wil samen met andere spoorwegactoren een beweging creeeren die de bestaande spoorwegmaatschappijen wakker schudt en aanspoort tot samenwerking. Aanjagen tot innovatie en zoeken naar oplossingen. Reizen over de grens echt beter maken! En Train2EU wil zich commercieel organiseren om zelf goede ideeën overtuigend in de markt te kunnen zetten als het niet snel genoeg opgepakt wordt door de sector zelf.

Natuurlijk heeft Train2EU sympathisanten nodig, en geldschieters. Maar ook: goede ideeen, meedenkers en handen die uit de mouwen gestoken worden.

Wil je meehelpen om deze ‘beweging’ groter te maken? Wat kan jouw bijdrage zijn? En wat zijn jouw belangrijkste wensen als grensoverschrijdend reiziger? Train2EU wil het graag weten!

9292 is founding partner van Train2EU. Via dit blog kun je jouw mening geven. We zijn benieuwd…

Lees ook:

RW 2015_nr1_4_7 train2eu

train2eu totaal

Advertenties

Over 9292

9292 is al meer dan 20 jaar dé expert op gebied van reisinformatie binnen het openbaar vervoer in Nederland. Met de website www.9292.nl, de mobiele website m.9292.nl, de mobiele apps voor iPhone, Android en Windows Phone en het telefoonnummer 0900-9292 geeft 9292 dagelijks zo’n 1,8 miljoen reisadviezen. 9292 heeft als missie om iedereen binnen het openbaar vervoer te ontzorgen. Iedereen is in de eerste plaats de reiziger door het bieden van goede (persoonlijke) reisinformatie, maar ook de vervoerders en overheden. Sinds 2012 stelt 9292 haar OV data beschikbaar aan derden. Op deze manier stimuleert en faciliteert 9292 innovaties binnen reisinformatie. Dit leidt tot mooie samenwerkingen met bijvoorbeeld Google Maps. Daarnaast biedt 9292 haar zakelijke contacten een scala aan producten en services en neemt 9292 deel aan verschillende mobiliteitsprojecten.
Dit bericht werd geplaatst in Over 9292 en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Grensoverschrijdend denken en reizen

  1. Martin zegt:

    Lijkt me lastig om het Openbaar Vervoer in heel Europa op elkaar te laten aansluiten. Dan moet er wel een Top-Team/supercomputer op de planning worden losgelaten.

    Verder denk ik dat ze met de InterRail al een groot eind zijn gekomen. 3300 bestemmingen met 1 pas is al een behoorlijke stap. Heb zelf net 2 maanden door Europa gereisd en zeker 20 bestemmingen bezocht. Ik zou geen ander vervoermiddel weten, waarmee ik dit kan doen voor zo’n betaalbare prijs. Via: http://goedkoop-treinkaartje.nl/ns-korting-actie/trein-door-europa-met-interrail was ik op dit idee gekomen en dit heeft mij een geweldige (levens)ervaring bezorgd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s