Alaaf! 9292 viert Carnaval met je mee!

Het is weer bijna tijd voor de Carnaval! Deze mooie traditie wordt niet alleen in het zuidencarnaval20van20naar gevierd, maar ook in andere delen van het land. Naast Brabant en Limburg feest Twente namelijk ook gezellig mee! Benieuwd wat 9292 te maken heeft met Carnaval? We geven je in dit blog een kijkje in de keuken!

In de eerste plaats bieden we natuurlijk via onze apps, website en telefoonnummer de informatie die je als reiziger nodig hebt om naar jouw feestbestemming zoals Oeteldonk of Mestreech te gaan. Dat kun je bij ons opvragen. Maar wist je dat we tijdens carnaval ook de carnavalsnamen in onze reisplanner hebben verwerkt? Zo blijf je tijdens je OV reis lekker in de sfeercarnaval20planner en ga je hossent naar je eindbestemming!
Verder houden we je met onze nieuwsberichten op de hoogte van omleidingen, extra nachtbussen en speciale tarieven in de gebieden waar Carnaval wordt gevierd. Hier lees je bijvoorbeeld meer over Limburg & Brabant, en in dit bericht over Twente.

We zetten 3 plaatsen nog extra in het zonnetje:
Boemelgat, Boemeldonck en Boemelburcht. Want jawel, het openbaar vervoer is ook vertegenwoordigd in de carnavalsnamen. Zo werd er in Boemelburcht (Zevenaar) een vrachtwagen omgebouwd tot locomotief, welke als eerste reed voor de prinsenwagen in 1973. Toen een brand in 1994 deze locomotief compleet verwoestte, stak iedereen de handen uit de mouwen voor een nieuwe Boemel en Prinsenwagen. Maar ook in Oeteldonk speelde het OV een belangrijke rol, toen tijdens de eerste wereldoorlog carnaval werd afgeschaft, bleven de échte Oeteldonckers actief. Met als resultaat dat in 1937 Prins Amadeiro XVI uitgebreid werd welkom geheten op Oeteldonk Centraal, Carnaval was terug!

Wij wensen je een heel fijn Carnaval! Alaaf!

Bekijk de vertrektijden van de volgende carnavalsbestemmingen:

ps. En deze is voor de liefhebbers die na een avondje doorhalen in de trein nog een liedje willen zingen 😉

Advertenties

Over 9292

9292 is al meer dan 20 jaar dé expert op gebied van reisinformatie binnen het openbaar vervoer in Nederland. Met de website www.9292.nl, de mobiele website m.9292.nl, de mobiele apps voor iPhone, Android en Windows Phone en het telefoonnummer 0900-9292 geeft 9292 dagelijks zo’n 1,8 miljoen reisadviezen. 9292 heeft als missie om iedereen binnen het openbaar vervoer te ontzorgen. Iedereen is in de eerste plaats de reiziger door het bieden van goede (persoonlijke) reisinformatie, maar ook de vervoerders en overheden. Sinds 2012 stelt 9292 haar OV data beschikbaar aan derden. Op deze manier stimuleert en faciliteert 9292 innovaties binnen reisinformatie. Dit leidt tot mooie samenwerkingen met bijvoorbeeld Google Maps. Daarnaast biedt 9292 haar zakelijke contacten een scala aan producten en services en neemt 9292 deel aan verschillende mobiliteitsprojecten.
Dit bericht werd geplaatst in Over 9292 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s